Hvordan behandler du afhængighed af alkohol

15 december 2020 Silje Hansen

I Danmark har vi tradition for at drikke alkohol ved flere forskellige lejligheder. Det er alt lige fra familiemiddage, bryllupper, konfirmationer, firmafester og andre begivenheder. Alkohol er derfor en stor del af vores kultur blandt både unge og voksne. Vi har dog en aldersgrænse på 16 og år alt efter om de vil købe øl, vin eller spiritus. Til gengæld er det muligt at få serveret alkohol på stort set alle restauranter og barer på næsten alle tidspunkter i døgnet. Det samme gælder supermarkeder, kiosker og tankstationer. Der er dermed altid adgang til alkohol, hvis man skulle få lyst til det. 

Det kan være en fælde for dem, som bliver afhængige af alkohol. Det kan være svært at styre, hvorfor det også kan gå stærkt med at udvikle sig en afhængighed til alkohol. 

Hvad kan det betyde at blive afhængig af alkohol?

Du vil ikke være i tvivl om du er blevet afhængig af alkohol eller har udviklet et misbrug af alkohol. Hvis alkohol er med til at definere og styre din hverdag, kan det tyde på, at du er blevet afhængig. Det kan være utroligt ødelæggende for ens liv og omgivelser. Det kan blandt andet betyde, at du mister dit job og ikke er i stand til at varetage et nyt. Hvis du studerer, kan det betyde at du enten bliver smidt ud eller bliver nødt til at droppe ud, fordi du ikke kan følge med. Alkohol kan også ændre på ens personlighed, hvorfor de gode mennesker du har omkring dig kan forsvinde, hvis ikke du vedligeholder venskaberne. 

Kan du få behandling af afhængighed?

Ja, der er heldigvis mulighed for at få behandling af afhængighed. Her skal du enten tage kontakt til et behandlingscenter eller misbrugscenter med alkoholbehandling. Hvis du er i tvivl om, hvilket du skal vælge, kan vi anbefale et af de bedste steder, nemlig behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder

20 januar 2021

Hvad er inkasso?