Skrotpriser i Danmark: Hvad du bør vide om markedet

23 May 2023 Mette Pihl Fly

Skrotpriser spiller en afgørende rolle i genbrugsindustrien og har stor betydning for både virksomheder og enkeltpersoner. Hvis du har tænkt dig at sælge dit skrot, er det vigtigt at være opdateret om de aktuelle priser for at opnå den bedst mulige værdi. I denne artikel vil vi udforske skrotpriser i Danmark og give dig en oversigt over, hvordan markedet fungerer.

Hvad påvirker skrotpriserne?

Skrotpriser bestemmes af en række faktorer, der påvirker genbrugsindustrien. Her er nogle vigtige faktorer, der kan påvirke skrotpriserne i Danmark:

  1. Råvarepriser: Skrotpriserne er tæt knyttet til priserne på råmaterialer som jern, kobber og aluminium. Når efterspørgslen efter disse materialer stiger, stiger skrotpriserne som følge heraf. Det globale marked har også indflydelse på prisdynamikken, da ændringer i efterspørgslen og udbuddet påvirker priserne på verdensplan.

  2. Efterspørgsel: Skrot er en vigtig ressource i fremstillingsindustrien. Når økonomien er stærk, og produktionen er høj, stiger efterspørgslen efter skrot som en kilde til genbrugsmateriale. Derfor kan skrotpriserne også variere afhængigt af den aktuelle økonomiske situation.

  3. Mængde og kvalitet: Mængden og kvaliteten af det skrot, der tilbydes på markedet, har også indflydelse på priserne. Jo mere skrot der er til rådighed, desto lavere kan priserne være. Omvendt kan skrot af højere kvalitet, der kræver mindre forarbejdning, have en højere værdi.

skrotpriser

Skrotpriser i Danmark

I Danmark er skrotpriserne påvirket af både nationale og internationale faktorer. Det er værd at bemærke, at skrotpriser kan variere fra region til region og mellem forskellige skrottyper. I øjeblikket er følgende nogle af de gældende priser for almindelige skrottyper:

  1. Jernpriser: Jern er en af de mest almindelige og genanvendte metaller i verden. Prisen på jernskrot i Danmark ligger typisk mellem X og Y DKK per kilo, afhængigt af faktorer som mængde, kvalitet og markedstendenser.

  2. Kobberpriser: Kobber er et værdifuldt materiale, der er i høj efterspørgsel. Prisen på kobberskrot kan variere meget, da det afhænger af den aktuelle kobberpris på verdensmarkedt samt andre faktorer som renhed og form. I øjeblikket ligger kobberprisen typisk mellem A og B DKK per kilo i Danmark.

    1. Aluminiumpriser: Aluminium er et let og korrosionsbestandigt metal, der har en bred vifte af anvendelser. Prisen på aluminiumskrot afhænger af markedsprisen for aluminium og kan variere mellem C og D DKK per kilo.

    2. Batterier og elektronik: Skrotpriser for batterier og elektronikkomponenter kan variere betydeligt afhængigt af genanvendelsesværdien og de gældende miljømæssige reguleringer. Det anbefales altid at søge råd hos specialiserede genbrugscentre for at opnå den bedste pris og sikre korrekt håndtering af sådant skrot.

More articles