Gør noget godt for klimaet og din egen økonomi med en ny varmepumpe

20 June 2022 Kamilla Sonne

editorial

Vil du gerne gøre en aktiv indsats for at minimere dit energiforbrug og dermed også dit CO2-aftryk? Så kan en varmepumpe være den oplagte investering, hvor du slår to fluer med et smæk.

Der er nemlig mange, der begynder at undersøge alternativer til traditionelle energikilder, ikke mindst med de prisstigninger, som vi ser lige nu. Samtidig står vi over for en global klimakrise, som kræver, at vi alle sammen gør vores for at slippe af med de fossile brændstoffer.

Det at opvarme sin bolig – særligt i Danmark og om vinteren – er en stor del af ens CO2-aftryk. Derfor kan det gøre en mærkbar forskel både i din egen økonomi og i det store klimaregnskab, hvis du investerer i en varmepumpe til din bolig.

Luft vand varmepumpe

Hvordan fungerer en varmepumpe egentlig?

Du har sikkert hørt om varmepumper før, og det skyldes, at de er blevet et utroligt populært valg blandt husejere. Det er ikke underligt, da der som sagt næsten kun er fordele ved den løsning.

Der findes flere typer af varmepumper, og hvilken en du skal vælge, kommer især an på boligens størrelse. Er der tale om et sommerhus, er en luft til luft varmepumpe stærk nok.

Er der derimod tale om en større villa, bør man gå efter en luft til vand varmepumpe eller luft til jord. De fungerer alle sammen ved at udnytte den energi og varme, der er i naturen – enten i luften eller i jorden.

Med andre ord fungerer en varmepumpe som et omvendt køleskab og er derfor langt mere økonomisk end nogen andre energikilder.

Undersøg muligheden i dag

Det kræver derfor lidt research at finde frem til netop den løsning med en varmepumpe, som fungerer bedst for dig.

Derudover er der et stort udvalg af pumper, og her er det vigtigt at huske, at billigst ikke altid er bedst. Du kan starte din søgning i dag og blive klogere online.

More articles