Caps kan også bruges til indsamlinger

27 februar 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvad ser du, når du ser en dyr cap/kasket på hovedet af en person, der umiddelbart er stilbevidst og har råd til dyrt tøj og tilbehør til munderingen?

Du ser vel en person, der går op i mode og har gryn nok på kontoen til at leve det vilde liv.

Tager vedkommende så den cap af og vender den rundt og har den i hånden, hvad fornemmer man så?

Så ser man jo en tigger, hvis vedkommende holder den cap udstrakt i lang tid og ikke lægger den fra sig, sætter håret eller lignende, for caps er længe blevet brugt til at tigge med.

Det er bare et universelt syn, at en kasket vendt på hovedet, mens man har den i hånden, er ensbetydende med, at man tigger penge.

Man behøver faktisk dårligt at sige noget, for folk vil vide, hvad man signalerer med den cap i hånden: der skal penge i den.

Man tigger med en cap af mange årsager

Nu er er reglerne for tiggeri meget forskellige fra land til land, og nogle steder er det forbudt i befolkede områder, mens man andre steder skal anmode om den slags – hvorfor man så kalder det en indsamling.

Men andre gange vender man bare det blinde øje til fra myndighedernes side, fordi man ved, at det er folks eneste mulighed for at overleve ved at få almisser fra forbigående.

Faktisk behøver man ikke have den kasket i hånden, man kan også bare lægge den på jorden foran sig, mens man sidder ned og slapper af.

Andre tiggere optræder så imens for at give lidt igen for pengene.

Men det behøver ikke være fattige mennesker, der tigger penge på den måde, for det kan også være omrejsende, der vil leve fra dag til dag og således tigger penge ved at optræde eller sælge noget, hvor betalingen så skal lande i den kasket.

Flere Nyheder