Det skal du bruge til en hjemmeside

05 september 2021 Steffen Hansen

Der kan være mange grunde til, at du overvejer at få dig din helt egen hjemmeside. Uanset hvilken årsag der er skyld i det, så er der nogle ting der skal styr på, for at det kan blive en realitet. Vi har derfor lavet en guide over ting, som du skal bruge, for at lave din egen hjemmeside.

Et domæne

Der hvor vi vil anbefale, at man starter, er ved at købe et domæne. Et domæne er det navn på din hjemmeside, som folk kommer til at bruge, for at tilgå den. Hvis du skal på dba er det f.eks. dba.dk., og hvis du skal på Facebook er det Facebook.com. Derfor skal du overveje hvad din hjemmeside skal hedde, og herefter tjekke om det er ledigt. For at se om det er ledigt, kan du gå på en hjemmeside som Simply.com.

Hosting

Når du har fundet et domæne, som du godt kan lide, så er det næste skridt, at du skal have web hosting til den. Dette kan du gøre ved at købe det samtidig med ud køber domænet, f.eks. hvis du køber det via. Simply.com. Vi anbefaler, at du køber det et sted, hvor du ikke skal være for teknisk, hvis det er første gang du skal have det.

Et CMS system

Når du har købet hosting, så skal du installere dit CMS system, som er det system du opbygger din hjemmeside i. Vi anbefaler, at man bruger et CMS, da det er betydeligt nemmere end at kode hjemmesiden fra bunden. Det mest populære CMS i verden er det der hedder WordPress. Hvis du gerne vil lære at bruge WordPress, så findes der tusindevis af guides online, både på dansk og på engelsk. WordPress er gratis, og derfor et godt sted at starte, når man skal have sin første hjemmeside.

Flere Nyheder