En risotto kræver et rent køkken

05 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

På restauranterne og caféer ved de jo godt, hvor vigtigt det er med hygiejne, håndtering og opbevaring af fødevarer, da det ellers kan resultere i en sur smiley og eventuelt lukning af stedet.

Så her bliver der helst ikke sløset med formalia og at følge disse lovkrav, da ens levebrød således kan blive lukket ned.

Men spiser man privat, så er det en helt anden sag, for så er det ikke et firma, man har med at gøre, og laver man mad til andre, så er det på gæsternes bekostning og tiltro, at de indtager maden. Man kan ikke anmelde madlaveren bagefter, hvis man ikke en madforgiftning – men man kan godt blive sur.

Så lad os nu sige, at du har lavet dig en omgang risotto ved at følge følgende opskrift: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/retter-3.php?id=143

så har du måske haft lidt travlt, var distræt eller blev forstyrret, mens du lavede det, at du ikke lige kunne holde øje med, om maden brændt lidt på, eller om bestikket var helt rent, da du lagde det på bordet.

Den slags kan ske for os alle sammen, men tænk nu, hvis rygtet gik i byen om, at folk helst ikke ville hjem at spise hos dig, fordi du var kendt for din uhumske omgang med maden.

Du vasker måske ikke lige gryderne godt nok op efter brug, så de bare står i skabene og bliver mere og mere ulækre, og det samme gælder pander og andre remedier, man laver maden med såsom den risotto, du har tænkt dig at servere den pågældende dag.

Måske ryger du endda tobak, mens du laver maden, så der falder lidt skoder ned i maden, og hvis du lige hoster, så vender du ikke ansigtet væk fra maden eller holder dig for munden.

Du tørrer næse med fingrene og fortsætter med at lave mad med samme fingre, uden du har vasket dem.

Så kan du mene, at de andre mennesker bare er sippede, men ville det ikke være surt, hvis ingen gad spise din lækre risotto, fordi der var så ulækkert hjemme hos dig?

 

More articles