Flotte, lyse og ensartede gulve med en grundig gulvafslibning

Skal dine gamle, nussede trægulve fikses op, så de kommer til at stå som nye igen? Så bør du undersøge, om de eventuelt kan klare sig med en gulvafslibning – eller om du skal ud i en gulvafhøvling. Som en tommelfinger regel kan du komme rigtig langt med en skånsom gulvafslibning, såfremt træværket gennemgående er sundt og selve gulvet intakt.

En gulvafhøvling kan komme på tale hvis der er deciderede niveau forskelle i gulvet. Sådanne kan eksempelvis opstå i forbindelse med vandskade, hvor træværket udsættes for store mængder fugt og væde, og dermed udvider og forskyder sig. En gulvafhøvling vil også kunne udligne større ujævnheder fra dybe skrammer eller revner. Men i langt de fleste tilfælde hvor der udelukkende er tale om overfladiske småskrammer, ridser og misfarvninger vil en gulvafslibning være fuldt tilstrækkeligt.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

En gulvafslibning foregår derved, at en maskine designet til formålet på skånsom vis sliber 1 – 2 millimeter af gulvets overflade. Dette foregår ved hjælp af sandpair i modsætning til en gulvafhøvling, som udføres med skarpe skær monteret på en valse.

Således tåler langt de fleste trægulve uanset træsort og type fint en gulvafslibning. Vælger du at lade en professionel gulvmand udføre opgaven er du tilmed sikret at der ikke slibes mere af gulvet end højst nødvendigt. En dygtig gulvsliber vil have erfaringen og ekspertisen til nøjagtig at kunne vurdere hvor meget eller lidt det er nødvendigt at slibe bort for at opnå et smukt og ensartet resultat.

Dette betyder, at dit trægulv vil kunne tåle flere gulvafslibninger i løbet af sin levetid. Med en faglært håndværker på opgaven er dit gulv således garanteret den optimale behandling.

Hvem kan hjælpe mig med en grundig gulvafslibning?

Leder du efter en professionel gulvmand i dit lokal område, kan du med fordel starte på Gulvkanonen.dk