Hvad er inkasso?

20 January 2021 Astrid Pedersen
image

Inkasso er en tjeneste, som typisk udbydes af enten en advokatvirksomhed eller af et professionelt inkassofirma. Tjenesten går i al sin enkelthed ud på at inddrive udestående gæld fra kreditorer, som ikke har betalt inden for de angivne tidsfrister.

Dårlige betalere kan være besværlige og tidskrævende at håndtere, og derfor vælger mange erhvervs drivende at benytte sig af inkasso service. Så slipper man nemlig selv for at skulle hænge i røret eller sende rykker breve ud som efter al sandsynlighed aldrig bliver læst.

Et inkassofirma som tilbyder inkasso service til virksomheder har beføjelser til at foretage politianmeldelser, inddrive skyldige beløb gennem rykkere og bøder, og indgive skyldnere for skifteretten. Når du anvender et inkassofirma kan du således være helt sikker på at der er gyldig hjemmel til alt hvad de foretager sig så længe de holder sig inden for rammerne af alment gældende lov.

Hvornår har jeg brug for inkasso service?

Hvis du er træt af at skulle bruge din dyrebare tid på at håndtere de kunder som er kommet bagud med betalingerne kan du med fordel kontakte et inkassofirma. Her vil du kunne overdrage samtlige dårlige betaleres skyldige beløb til inddrivelse og være sikker på at du nok skal få dine penge igen.

Et inkassofirma har nemlig særlige procedurer for denne øvelse – og i langt de fleste tilfælde virker det fint. Alene det at skyldneren får besked om at han eller hun er indberettet til inkasso kan i mange tilfælde få vedkommende til at hive læderet op af lommen. Og så slipper du for et langt og slidsomt tovtrækkeri omkring de penge som rettelig tilhører dig.

Hvis du ønsker at benytte dig af inkasso service, og ønsker at få denne udført af et kompetent inkassofirma, kan du med stor fordel vælge det velrenommerede firma Collectia A/S. Hos Collectia A/S er du garanteret en professionel behandling af dine kreditorer – læs mere på collectia.dk

More articles