Hvilken endelse skal jeg vælge til mit domæne?

29 september 2021 Emilie Ann Jacobsen

Måske har du fundet frem til det helt rigtige domænenavn for dig, men har svært ved at finde ud af, hvilken endelse der vil være den rette. Der findes i dag over 300 endelser til domæner. Du behøver derfor bestemt ikke at nøjes med .com eller .dk. Det giver dig altså en masse muligheder, men er også noget, som du er nødt til at forholde dig til i forhold til dit valg af endelse på domænet. 

Hvis du henvender dig til det danske marked, er det bedst, at du vælger .dk. Det giver troværdighed og er den endelse, som vi er vant til at bruge til danske domæner. Derfor er det noget, som folk nærmest per automatik skriver. En undtagelse kan være, hvis endelsen bliver en del af navnet. Det kan for eksempel være .nu. 

Hvis du henvender dig internationalt med din hjemmeside, bør du bruge et .com domæne som udgangspunkt. Det er det mest brugte og det, som folk per automatik skriver. Igen gælder reglen om, at hvis du kan få en af de andre endelser til at give mening for navnet, kan du dog også bruge den. 

Køb webhotel og domæne sammen 

Når du har bestemt dig for den rette endelse til dit domæne og er klar til at købe det, kan du vælge at købe både domæne og webhotel samtidig. Det sparer dig for noget tid i forhold til, at de er forbundne fra start af. 

Et af de steder, hvor du kan blive klogere på, hvordan du køber et domæne, og hvilket webhotel du skal vælge, er ledigedomæner.dk. Det er en stor hjemmeside, hvor du både finder en guide til valg af domæne og en oversigt over forskellige danske webhoteller og deres priser. Dermed kan du nemt finde frem til de helt rette for dig – det kan gøre din beslutning meget nemmere for dig. 

Flere Nyheder