Hvordan bør du opbevare din vin?

27 december 2020 Maya Hindsberg

Hvis du ikke opbevarer din vin korrekt, risikerer du at ødelægge de dyre dråber. Derfor er vinkældre eller vinkøleskabe blevet mere og mere populære. Der bliver nemlig solgt mange millioner liter af vin i Danmark, så det er også klart, at man gerne vil opbevare de gode dyre dråber, så man får det bedste ud af det. Så hvis du er glad for vin, og gerne vil vide, hvordan du bedst opbevarer det, kan det tænkes, at vejen at gå for dig er en vinkælder eller et vinkøleskab. Hvad du vælger, kommer meget an på, hvor stor en samling du regner med at få, og hvor stort dit budget er.

Vinkælder eller vinkøleskab er den optimale løsning

Hvis du har planer om at drikke vinen med det samme, så behøver du ikke tænke videre over, hvordan du opbevarer din vin. Hvis du dog gerne vil opbevare den i længere tid, bør du have fokus på lys, temperatur og luftfugtighed. De ting bliver nemmest kontrolleret ved at have et vinkøleskab eller en kælder, det behøver ikke være en konkret vinkælder, men det kan være en fordel, hvis du går op i det som en hobby. Det vigtigste er, at din løsning virker til dine behov og din økonomi.

Mangel på plads?

Det er ikke alle, der kan have et køleskab i sit køkken eller har plads til en vinkælder. Det betyder dog ikke, at du ikke kan tage dig af din vin. Du kan opbevare din vin i dit soveværelse. Det er nemlig i soveværelset, at mange holder temperaturen nogle lunde jævn og kølig, og så er der bedre dækket af for lys end f.eks. stuen.

Har du plads i et skab, kan du f.eks. stille en vinreol derind, og så har du din egen gode vinopbevaring. Det vigtigste er dog, at du ikke opbevare det i køkkenet, da madlavning forårsager temperaturudsvinger.

Flere Nyheder