Lad en professionel gulvmand udføre din gulvafslibning på Stevns

11 March 2022 Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle have ordnet dine gamle trægulve så de kommer til at skinne på ny? Så er du sikkert i tvivl om du skal vælge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling. Og så bør du læse med i det følgende.

Hvad er forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling?

Selv om både gulvafslibning og gulvafhøvling hører under gulvmandens arbejde, og dermed under betegnelsen gulvservice, er der ret stor forskel på de to procedurer.

Ved afslibning af gulve fjernes det øverste lag – cirka en, højst to millimeter – af træværkets overflade. Dette sker ved hjælp af sandpapir på en sliberondel som er påmonteret en særlig maskine til formålet.

image

En gulvafslibning er velegnet til gulve som egentlig ikke fejler det store, men som er blevet slidte i overfladen og derfor fremstår matte og nussede. Med en gulvafslibning kun gulvet genvinde fordums glans og smukke, ensartede overflade. Og med en grundig efterbehandling kan gulvet faktisk komme til at så som var det ganske nylagt.

En gulvafhøvling er anderledes invasiv, og forestages med en maskine som betjener sig af en valse påmonteret små, skarpe knive. Disse skræller formelig det øverste lag af gulvet, og blotter et helt nyt lag træværk inden under. Der fjernes ved en gulvafhøvling op til fem millimeter af træværket. Således kan et trægulv kun tåle et yderste begrænset antal gulvafhøvlinger i løbet af sit liv.

Derfor anvendes afhøvling af gulve udelukkende i tilfælde af dybe revner eller deciderede niveau forskelle i gulvet. Og en gulvafhøvling bør kun foretages af en faglært gulvmand.

Hvem kan hjælpe med gulvafhøvling eller gulvafslibning i Stevns?

Er du bosat på Stevns eller i dette område kan du med stor fordel tage kontakt til Harpixgulv. Hos Harpixgulv kan du altid få et skarpt tilbud på gulvservice, det være sig gulvafhøvling eller gulvafslibning. Klik ind og læs mere på Harpixgulv.dk

More articles