Lad tandlægen hjælpe dig til flotte tænder

18 juli 2022 Astrid Pedersen

editorial

I det danske velfærdssystem har tandpleje hos børn og unge høj prioritet. Derfor er gratis tandpleje og tandlæge hjælp sikret alle unge mennesker under atten – snart enogtyve – år.

Alle børn i den skolesøgende alder går op til flere gange hvert år til skoletandlæge, og får her lagt grunden til et intakt tandsæt hele livet igennem. Og her fås hjælp til såvel forebyggelse som behandling af diverse tandlidelser.

Oprethold din møde frekvens hos tandlægen

Desværre er der mange som holder op med at gå til tandlæge det øjeblik tandlæge besøgene ikke længere er gratis. Og det er faktisk rigtig ærgerligt. På den måde reducerer man nemlig sin chance for at holde tænderne flotte og funktionelle resten af tilværelsen ud.

tandlæge

Selv om du børster tænder hver eneste dag, bør du passe dine årlige eller halv årlige tandlæge besøg hvis du vil være helt sikker på at undgå sygdomme og lidelser i tænder og i tandkød. Tandlægen vil nemlig kunne fange ansatser til disse mens der stadig er tid til at lægge en forebyggende indsats. Og så slipper du for langtrukne og smertefulde behandlinger som oven i købet godt kan gå hen og blive temmelig dyre.

Hvordan kan tandlægen hjælpe mig?

I modsætning til hvad mange tror, er et rutine besøg hos tandlægen hverken dyrt eller tidskrævende. En tandrensning med efterfølgende tjek af tænder og tandkød koster ikke mere end en tur til frisøren. Og er du medlem af Sygeforsikringen Danmark får du oven i købet en pæn sjat af det samlede beløb tilbage.

Med et eller to årlige tandlæge besøg giver du din tandlæge mulighed for at identificere og forebygge tilløb til blandt andet karies og parodontose. Og du får samtidig en grundig tandrens oven i hatten.

Er du på udkig efter en fast tandlægeklinik i Horsens kan du med fordel besøge Bering Hus Tandlægerne. Klik ind og bestil tid på beringhus.dk

Flere Nyheder