Lav en stor portion frikadeller om søndagen og hav mad til resten af ugen

15 January 2019 Emilie Ann Jacobsen
image

editorial

Hvis du ikke er så meget for at lave mad, og du gerne vil gøre det så lidt som muligt, er det en god ide for dig, at du sørger for at finde på nogle retter, der er nemme at lave, og så lave store portioner af dem. Det er med til at gøre, at du for eksempel kun behøver at lave mad en gang om ugen. 

En af de retter, som det altid er en god ide for dig at kunne, er frikadeller. De er nemme at blande sammen, og det tager ikke særlig meget længere tid at lave en portion, der kan holde til hele ugen, frem for at lave en, der kan holde til et par dage. Du kan endda gøre det nemmere for dig selv ved at bage frikadellerne frem for at stege dem. På den måde behøver du ikke at gå og holde øje med dem hele tiden. Du har mulighed for at lave noget andet i mellemtiden.

Mangler du en god opskrift på frikadeller, kan du for eksempel se på dk-kogebogen.dk. De har en masse forskellige opskrifter, hvilket gør det nemt for dig at finde den rigtige opskrift, som du skal bruge. 

Den klassiske form for frikadeller bliver skabt med svinekød, æg, løg, hvedemel, mælk, salt og peber. Det er derfor nogle ingredienser, som de fleste har i deres køkken. Når du gerne vil lave en portion til en hel uge, skal du bare sørge for at lave en portion, der er stor nok. Det kommer jo selvfølgelig helt an på, hvor mange mennesker der skal spise dem. 

Du har mulighed for at variere frikadeller ud i det uendelige. Du kan bruge forskellige former for kød, for eksempel oksekød eller lammekød, du kan komme grøntsager i, komme forskellige krydderier i eller for eksempel komme ost i. Dermed bliver det aldrig kedeligt for dig at spise frikadeller. 

More articles