Opvarmning med god samvittighed

14 June 2022 Niels Geckler

editorial

Der findes forskellige slags varmepumper, og en varmepumpe er en god måde at spare penge og samtidig gavne klimaet.

Spar penge og gør samtidig naturen en tjeneste – lyder det som en god ide, måske endda som noget der er for godt til at være sandt ? Det kan faktisk i mange tilfælde lade sig gøre med en varmepumpe som varmekilde i huset. Skift dit gamle oliefyr ud med en varmepumpe og bring din boligs CO2 aftryk ned. 

Varmepumpe

Det kan være dyrt at få etableret det anlæg, der er nødvendigt for visse typer af varmepumper, men den besparelse på varmeregningen, der følger med vil betyde, at du inden for en overskuelig årrække har hentet pengene hjem og er efter er det hele ren besparelse. Samtidig med at du gør din tegnebog en tjeneste gør du også klimaet en tjeneste. Selv om varmepumper bruger en vis mængde strøm til at omdanne luft eller jordens varme til varme inde huset, så er det småtteri sammenlignet med for eksempel et oliefyr. Og hvis der oven i købet er tale om strøm fra grønne kilder er det bare helt perfekt.

Anlægsudgifter til jordvarme

Hvis der er tale om jordvarme kan det blive et lidt større anlægsarbejde. Både jordvarme og luft til væske varmepumper kræver, at der er radiatorer af den type med væske i eller gulvvarme med væske i for at kunne etableres. Hvis der ikke allerede er det i huset må du få det etableret inden du kan få disse varmekilder. 

Jordvarme handler om at trække varme ud af jorden og omdanne den til varme inde i huset. Det sker ved, at man har lagte en masse slanger ud i jorden i en vis dybde over et større område. De opsamler varmen i jorden og via en væske i slangerne bringes det frem til et anlæg på huset.

More articles