Risotto kan spise hele året rundt

05 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er selvfølgelig ikke den samme ret risotto, du kan spise hele året rundt, for hvis den bare står i køleskabet som rester, efter du har lavet den, så kan den maks holde sig et par dage.

Selv hvis du fryser den ned med tanke på at tø den op senere, så er det stadigvæk begrænset, hvor længe retten kan holde sig.

Men vi taler om, at du sådan set kan lave retten hele året rundt, da den sådan set egner sig til alle årets årstider.

Man kan se for sig at nyde en god risotto med lidt salat på toppen og brød til siden, mens man sidder udenfor i sommervejret og nyder retten.

Og ligeledes kan man se det for sig, at man er derhjemme og har varmet godt op i brændeovnen og spiser en god portion varm risotto, mens snestormen pisker mod vinduerne og larmer udenfor.

Har du da ikke lagt mærke til, at der er nogle retter, der er lidt sæsonbetonede, og så er der endda nogle retter, der har ordet “sommer” i sig såsom “sommersalat”?

Noget af dette kan hænge sammen med, at nogle ting kun er til at skaffe i blandt andet sommeren såsom fra køkkenhaven, mens friske frugter er bedst omkring efteråret.

Så det er lidt svært at finde friske jordbær og nyopgravede kartofler om vinteren, men en risotto kan du stort set altid lave, for alle de ingredienser, du skal bruge, er lige til at skaffe i de fleste butikker året rundt.

Og selvom salaten til eller på risottoen måske ikke er den mest friske af sin slags, så kan man stadigvæk lave en, der smager fremragende dertil – eller man kan helt undvære den salat.

Risottoen kan nemlig laves på mange forskellige måder, selvom det måske kan være svært at forestille sig.

Så kommer smagen til at passe til årstiden også.

 

More articles