Skift til en miljøvenlig varmepumpe

Skift til en miljøvenlig varmepumpe

Der er mange gode grunde til at skifte til en billig og miljøvenlig varmepumpe, især hvis det er tid til at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr. Der er som udgangspunkt op til 12-15.000 kr. at spare om året på en udskiftning og derved har varmepumpen tjent sig hjem efter en 5-6 år. og med en levetid på 15-20 år afhængig af model, er det samlet set et godt økonomisk udgangspunkt. Se et udvalg af varmepumper på https://www.gramenergi.dk/

Husk der skal bruges en autoriseret installatør til at installere en varmepumpe og der skal indhentes tilladelse fra kommunen, samt gives besked til BRF om ændring af varmekilde.

Valg af model

Der er som udgangspunkt 3 forskellige typer af varmepumper. 

Jord til vand som udnytter jordens varme og omdanner den til energi via en masse nedgravet slanger i haven. Det er den dyreste model, men også den mest effektive. Modellen kræver at der bliver gravet en masse rør ned i haven. Har man ikke en stor have eller ønsker at få gravet hele haven op, er det muligt at vælge luft til vand modellen. Den opererer efter samme princip, men bruger luften i stedet for jorden. Den er lidt mindre effektiv, men koster også mindre i anskaffelse. 

Den sidste model er luft til luft. Langt den billigste løsning, men fungere også bedst som en sommerhus eller kolonihaveløsning.

Derfor er en varmepumpe billig i drift

Årsagen til at en varmepumpe er billig i drift samtidig med at den er miljøvenlig skyldes at der for hver 3 kW energi der bliver produceret bliver der kun brugt 1 kW til at holde gang i varmepumpen. Varmepumpen skal bruge en traditionel energikilde til at fungere så varmepumpen er ikke 100% CO2 neutral men i forhold til et olie- eller gasfyr der har 1:1 kW er det en stor forbedring.