Tænk hollistisk tilgang til markedsføring

Tænk hollistisk tilgang til markedsføring

“Holisme” og “holistisk” er blevet et af de mere moderne udtryk, som man gerne skal slynge ud med sig i forretningssammengænge, for så lyder man ekstra klog og som en, der har styr på tingene, fordi det lyder som noget godt.

Desværre kaster mange mennesker om sig med det ord, uden de aner, hvad det egentlig drejer sig om, så derfor lægger vi her ud med en kort forklaring om holisme.

Holisme kommer egentlig af filosofien, og så forklarer det jo hurtigt, hvorfor så mange personer kan lide at bruge ordet, for det lugter af noget seriøst og alvorligt, hvis filosofferne har brugt det, men ofte er det noget med, at den idémand til omdannelse af brancherne har læst en enkelt bog, hvor udtrykket indgik, og så har det ført sin vej ind i forretningsverden.

Altså en smart baggrund, men måske ikke så meget praksis i den egentlige udførelse, når det egentlig kommer til stykket, fordi man ikke ved, hvordan man implementerer det.

Holisme drejer kort fortalt om, at man ser den samlede enhed som noget, der er større end de enkelte dele, som udgør denne enhed.

Man kan se på det som, at man har alle materialerne liggende til at bygge et hus, men sætter man dem ikke sammen korrekt og på de rigtige tidspunker, så får man ikke et funktionelt hus.

I sammenhæng med marketing menes så her, at man gerne skal se på marketing i for eksempel et firma som noget, hvor man betragter alle de enkelte bestanddele i funktionen ved at udføre markedsføring som noget, der ser på tingene i ét samlet perspektiv.

Derfor skal man ikke brande sig én vej, mens man laver PR i en anden og opsætter annoncer, der siger noget helt tredje.

Bruger man dog holistisk markedsføring korrekt, så kan det gøre godt i et firma.

Forhør dig hos https://adtimize.dk/ for at blive klogere om emnet.