Tag en omgang risotto med til sammenkomster

05 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Så har man fået en invitation om, at man skal komme med til en fest, men for at gøre det interessant og spændende, så er alle deltagerne – par som enlige – blevet bedt om at tage en frisk ret med, som siger noget om deres herkomst, eller som bare har betydning for en.

Man er måske flere etniciteter samlede til den fest, så man gerne vil gøre det til en oplevelse for alle deltagerne, at man får noget forskelligt at spise, der har oprindelse i mange forskellige lande og egne af verden – eller som netop bare har stor betydning for en selv.

Desuden bliver det også en lettere løsning at lave maden, fordi alle tager noget med selv. Så skal man bare selv som arrangør sørge for drikkelse, bestik og pladser til gæsterne.

På den måde sparer man også en masse penge, og man ved, der er noget mad, som alle sammenlagt kan lide, tåle og overkomme at spise, fordi man også selv vælger, hvad og hvor meget man vil spise.

Men så sidder man der som kedelig dansker og tænker, hvad man da lige skal finde på at lave.

Man vil ikke lyve og sige, man har falske aner i kroppen, men man ejer heller ikke evnerne til at lave mad fra ens barndom, da dette var knyttet til, at en bestemt person dengang lavede maden, og det er jo også lidt snyd.

Desuden vil man gerne komme med noget mad, som der kan være rigelige portioner af, som er varmt og som ikke er så svært at lave.

Derfor finder man da selvfølgelig på, at en god omgang risotto da er svaret på ens kvaler, for den ret indeholder alle de krav, man lige selv opstillede, og så kan man eventuelt lige hurtigt opvarme den, når man møder op til festen, hvis den lige er blevet lidt kold på turen, selvom man lavede retten lige op til arrangementet.

More articles