Tre kurser du kan overveje, hvis du gerne hurtigt vil skifte branche

04 juli 2022 Emilie Ann Jacobsen

editorial

Drømmer du om hurtigt at skifte branche, kan et kursus ofte være din vej til det. Dermed kan du få de kompetencer, der er efterspurgte i branchen, og det vil derfor være nemt for dig at skifte. Her kommer vi ind på tre kurser, du kan tage, der alle hurtigt giver dig adgang til en anden branche. Vi er blevet inspireret af de kurser, de udbyder hos EUC Syd, der har flere forskellige lokationer i Syd- og Sønderjylland. Deres kurser henvender sig særligt til dig, der er ufaglært eller faglært. 

Krancertifikat 

Med et krancertifikat kan du få arbejde inden for en lang række forskellige brancher. Det mest oplagte er selvfølgelig byggebranchen, men der er mange andre steder, hvor man også bruger kraner. Det er for eksempel på affaldsforbrændinger, ved losning af skibe og mange andre sammenhænge. 

Det tager kun ti dage at tage et krancertifikat til en kran på mellem otte og 30 meter, og det koster kun lidt over 1200 kroner. Det vil derfor være et certifikat, som det er muligt for de fleste at tage. 

Krancertifikat

Truckcertifikat

Et andet certifikat, der hurtigt kan hjælpe dig til at få job i en anden branche, er et truckcertifikat. Det giver dig mulighed for at tage en lang række forskellige former for lagerjobs. Det vil derfor være det perfekte, hvis du gerne vil have et arbejde på et lager.

Buskørekort 

Vil du gerne køre bus, kan du i stedet overveje, om et buskørekort vil være det rette for dig. Der findes mange forskellige former for jobs som buschauffør. Selvom du ikke har lyst til at køre en bybus, kan du derfor sagtens tage et buskørekort. Du kan for eksempel få arbejde for et rejsebureau, hvor du kører danske turister på ferie i udlandet. Du kan også køre rundt med udenlandske turister i Danmark, køre med børnehavebørn, der skal i skovbørnehave, eller pensionister, der skal på tur. 

Flere Nyheder