Vælg den rigtige type stof til dit syprojekt

27 April 2021 Mathias Nielsen

Skal du i gang med et syprojekt? Måske har du syet før, men skal bare have fat på noget nyt stof, du kan bruge til dit næste projekt? Eller måske er du en nybegynder, der bare skal ud og prøve at se, hvordan de forskellige typer stof føles mellem hænderne.

Da der findes mange forskellige typer stof at vælge imellem, så kan det være lidt overvældende når man skal ud og shoppe nyt stof. Derfor kommer her en kort gennemgang af nogle af de mest almindelige materialer, som man typisk møder i sin hverdagsgarderobe.

Egenskaber hos de forskellige typer stof

Bomuld

Bomuld er et af de mest almindeligt brugte materialer, og det er tilmed et materiale, der er blevet brugt i mange mange år, ja faktisk århundreder. Bomuld bruges typisk i husholdningen til sengetøj, håndklæder, viskestykker, duge mv. I forhold til tøj, så bruges bomuld typisk til jeans, t-shirts, skjorter og arbejdstøj. Bomuld er et alsidigt materiale, der er åndbart og godt at have på når det er varmt.

Hør

Hør har nogle af de samme egenskaber, som bomuld. Hør er også naturligt og åndbart, men udseendet er lidt anderledes. Ofte er hørstof lidt “krøllet” i looket, og det ser typisk mere råt ud end for eksempel bomuld, der kan være helt fint og glat. Hør kan bruges til gardiner eller skjorter og sommerkjoler.

Uld

Uld har den store fordel at det er varmt og blødt. Er uld strikket, bliver det typisk brugt til trøjer, sweatre, halstørklæder og lignende. Er uld vævet, bruges det ofte til jakkesæt og andre mere formelle former for beklædning. En ulempe ved uld er, at det ofte skal til rens, frem for at blive vasket i vaskemaskinen.

Uanset hvilken type stof du er interesseret i at bruge i dit syprojekt, så har du mulighed for at finde det hos en stofforhandler. Se for eksempel her: https://www.stofdepotet.dk/shop/udsalg-gode-tilbud-23c1.html

More articles